2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

Iš ko duoną kepam?

Duoną kepam tik ruginę. Kviečių nemaišom. Ruginės duonos įsisavinimas ir nauda mums yra gerokai pranokstanti kviečius. Rugius perkam iš žinomo ūkininko, kad tikrai būtų ekologiški. Malam patys, prieš kepant duoną. Pilno grūdo, rupūs miltai.


Ajerai ir kopūstų lapai pasiruošti vasarą , dar užtenka. Į receptą įeina ir antaninių obuolienė, bulvės, šiauduose augintos.
Saldimae savo natūraliu medumi . Viską reikia iki žiemos paruošti.

Raugas gyvena ąžuoliniame kubile, ten ir duona rauginama. Bemielė.

Raugas visus komponentus perdirba, fermentuoja, čia ir maistingumo paslaptis. Nori rūgštesnės - ilgiau raugini, nori švelnesnės - trumpiau. Pagal kiekvieno  skonį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą