2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

Duona, medus ir švieži agurkai

Ragavote? Jei ne, tikrai vertėtų. Ypač jei medus šviežias, iš miško ir pievų augalų, su liepų prieskoniu :)
Miško medaus nebūna daug, bet kokybė nesulyginama dėl augalų, iš kurių renkamas nektaras, įvairovės. Pavasarį dominuoja miško kirtimuose žydinčių aviečių nektaras, sodų, vėliau šaltekšnių, pievų augalų, liepų ir kt.. Miško medus mažiau kristalizuojasi ir niekada pilnai nesukietėja.



Skonis turtingas, kiek aštrokas. Puikiai tinka pagardinti arbatą ar kitus patiekalus. Mes juo gardiname ir kepamą duoną.









Kadangi aplinkui praktiškai nėra žemės ūkio veiklos, kur  būtų medingų augalų (pvz. rapsų, grikių), nektarą bitės renka iš labai įvairių augalų, kas ir užtikrina medaus kokybę .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą